Kosztpróba – Adam Borowicz otwiera w grudniu bistro w Wiśle

Od nowego sezonu narciarskiego twarzą Stacji Narciarskiej Soszów w Wiśle będzie Adam Borowicz – znany m.in. z programu „To je Borowicz. Podróże ze smakiem”, emitowanego na antenie TVP2 oraz nowego serialu internetowego „Borowicz inaczej”. Potrawy z obydwu serii znajdą się w menu nowego bistro.

– Lokal nazwałem „Kosztpróba”. To hasło, które pada niemal w każdym odcinku, więc postanowiłem je wykorzystać również w ten sposób. Chciałbym połączyć tradycję z nowoczesnością, przyciągnąć do Soszowa również młodych ludzi. Postawimy na wysoką jakość produktów oraz szybkie wydawanie dań. A w weekendy będzie można nie tylko dobrze zjeść, ale również pobawić się przy muzyce na żywo. W planach także impreza sylwestrowa z dużym rozmachem i pyszną kuchnią – zapowiada Adam Borowicz.

Adam Borowicz otwiera w grudniu bistro Kosztpróba na Stacji Pośredniej

Stacja Narciarska Soszów to trasy o łącznej długości ponad sześciu kilometrów, starannie przygotowane, regularnie naśnieżane i ratrakowane. Kolej krzesełkowa oraz wyciągi narciarskie wywożą narciarzy i snowboardzistów do miejsc, skąd mogą wybierać spośród sześciu zróżnicowanych tras. Ponadto, przy dolnej stacji do dyspozycji narciarzy i snowboardzistów oddana jest dobrze wyposażona wypożyczalnia sprzętu narciarskiego i snowboardowego, funkcjonuje także szkółka narciarska.

Zimą kolej krzesełkowa czynna będzie do 21.30. Można więc wpaść na narty lub deskę nawet w tygodniu po pracy.

– Samochodem z Katowic do Soszowa dojedziemy w godzinę i praktycznie bez korków na drogach. Kolejek nie ma też do kas i wyciągu, co cenią sobie stali goście SN Soszów. 
Droga na stację jest regularnie odśnieżania. Co roku powiększana jest liczba miejsc parkingowych, nie powinno więc być problemów ze znalezieniem miejsca dla swoich czterech kółek – mówi Tomasz Dziedzic, rzecznik prasowy Stacji Narciarskiej Soszów.

#kosztproba #bistro #adamborowicz #borowicz #apresski #stacjaposrednia #wisla #snsoszow #soszow #narty #sezon #zimowy #zima #snieg #jedzenie #autorskie #menu #przepisy

Spodobał ci się wpis?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

zostaw komentarz